Ofte stillede spørgsmål...


Hvem må få en tarmskylning?

Visse sygdomstilfælde er ikke kompatible med en tarmskylning. Derfor er det vigtigt at du altid oplyser om eventuelle sygdomme.


Vi behandler ikke ved:

Alvorlige hjertesygdomme, aktive fistler, skrumpelever, brok, GI blødning, nyresvigt, alvorlig anæmi, hvis du er blevet opereret i tarmen fornyligt, ved ukontrolleret forhøjet blodtryk, tarmkræft eller graviditet. 


Hvis du er i tvivl om tarmskylning er noget for dig, er du altid velkommen til at tage en snak med os.

Må jeg have min menstraution?

Du må gerne have din menstraution imens du får foretaget en tarmskylning. Maskinen fungerer som et liggende toilet. Så selvom du ikke har en tampon i, så er det ikke noget problem. 

Må jeg spise før jeg kommer til en tarmskylning?

Der er ingen problemer med at spise inden du skal have en tarmskylning. Og der er heller ikke noget, som du ikke må spise. Dog er det vigtigt at du ikke drikker alkohol inden du skal have en behandling. 


Efter tarmskylningen er det vigtigt at drikke meget vand og fraholde sig for alkohol og meget krydret mad i de første 24 timer efter.

Hvor tit skal jeg have en tarmskylning?

Der er ingen fast opskrift på det, og det vil afhænge af hvad årsagen er til at man vælger at få foretaget en tarmskylning. Har du et dybdegående problem, som er årsagen til at du booker en tarmskylning, kan der måske skulle et par gange til før du får den fulde effekt. Særligt ved svær forstoppelse kan man forvente et par gange før du kommer problemet til livs. Alt i alt kommer det også tit an på om du fortsætter den livsstil som eventuelt har været roden til dine problemer. 


Tag gerne en snak med os, hvis du er i tvivl.


Hvor lang tid tager det?

Hvis det er første gang du får en tarmskylning plejer det at tage lidt længere tid. Selve behandlingen tager 30-45 minutter, men du skal påregne ekstra tid til omklædning, spørgsmål, udfyldelse af spørgeskema mv. Så ca. 75 minutter første gang.